Ouderenzorg

Complexe ouderenzorg in de praktijk van uw huisarts
Onafhankelijk zijn en kunnen participeren in de maatschappij zijn belangrijke waarden. De verminderde mogelijkheid tot deelname aan activiteiten heeft een negatief effect op de kwaliteit van leven. Het programma Zorg uit Voorzorg beoogt dat u als oudere patiƫnt activiteiten kunt blijven doen die voor u van betekenis zijn.
Gaat het op een bepaald gebied niet zo goed, dan kunnen we daar iets aan doen voordat er grote problemen ontstaan. Zo willen we bereiken dat u zo lang mogelijk op een prettige manier kunt leven en zelfstandig kunt blijven wonen.

Huisbezoek
De praktijkondersteuner bezoekt u thuis om in kaart te brengen wat u belangrijk vindt en wat nodig is, zodat u deze activiteiten kunt blijven doen. Hierbij bespreekt zij met u uw gezondheid, medicatie, eetgewoonten, welke activiteiten u (zelfstandig) kunt doen en waar u behoefte aan heeft. Na het bezoek bespreekt de praktijkondersteuner het consult met u huisarts. Hierdoor blijft hij op de hoogte. Met vragen over de zorg kunt u bij uw huisarts of praktijkondersteuner terecht. Indien nodig vindt een vervolg plaats of verwijst de huisarts u door. Zij werken samen met paramedici, specialisten ouderenzorg en de geriater om u te ondersteunen, zodat u de activiteiten kunt blijven doen die u belangrijk vindt.